Web Analytics Made Easy - Statcounter

بابک زرین با تاکید بر این‌که موسیقی«افرا» ساختار فرا مرزی دارد، گفت: موسیقی نقس بسزایی در تکامل هیجانات و احساسات یک اثر نمایشی ایفا می‌کند.

بابک زرین، از آهنگسازان و تنظیم کنندگان ترانه و آثار نمایشی، دانش‌آموخته موسیقی ارکستراتوآر تهران در رشته آهنگسازی، کنترپوآن، موسیقی ترانه فیلم و آواز اپرا از شاگردان استاد بابک بیات، محسن الهامیان و کلاراست که موسیقی را در نوجوانی نزد استاد اراده پور بایرام و سهراب فلک انگیز در رشته پیانو و تئوری موسیقی در رشت آغاز کرد و تاکنون آهنگسازی بیش از بیست آلبوم را برای خوانندگانی چون سالار عقیلی، محمد علیزاده، محمد اصفهانی، رضا بهرام، سعید شریعت، شهاب‌ مظفری، رضا صادقی، فریدون آسرایی، فرزاد فرزین، حمید حامی، مانی رهنما، محمدرضا فروتن، علیرضا قربانی و خشایار اعتمادی را برعهده داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ساخت موسیقی تیتراژ و متن آثار نمایشی نیز تبحر دارد و تاکنون برای فیلم و سریال‌هایی چون افرا، روزهای آبی، دل، عاشقانه، رحمان ۱۴۰۰، تبریز در مه، مردان کوچک، متروپل، معمای شاه، مامور بدرقه، مهمانپذیر طوبی و آستانه آهنگسازی کرده و وطنم ، ایران، بارون‌ نم نم، حکم، تنهای تنها، سقف، سنگ دل، کمکم کن، معجزه، کنار تو و دریای پارس از قطعات ساخته شده و ماندگار این آهنگساز است.

بابک زرین که هم اکنون سریال افرا با آهنگسازی او در حال پخش از شبکه اول سیماست و ساخت آلبوم برای خوانندگانی چون رضا یزدانی، محمد اصفهانی و خشایار اعتمادی را در دست داد، معتقد است در ساخت موسیقی‌های با کلام و بی‌کلام اگر هارمونی در خدمت ملودی قرار گیرد اثر خلق شده در زمره آثار موفق طبقه‌بندی خواهد شد و آنچه که یک ملودی را ماندگار خواهد کرد تلفیق آن ملودی با دل و احساس مردم جامعه است.

این آهنگساز در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا اظهار داشت: موسیقی همچون دیگر مولفه‌های مورد نیاز برای تولید یک اثر به نوبه خود سهم بسزایی در القای محتوا و مفاهیم گنجانده شده در آثار نمایشی به مخاطب را از آن خود کرده و حتی گاهی می‌تواند به عنوان مکملی موثر برای جهت دادن به تفکرات کارگردان در راستای تزریق انرژی به سکانس‌ها و چگونگی چینش آنها در کنار هم مطرح باشد. البته این امر بستگی به نوع ساختار و موسیقی دارد چراکه اگر آهنگسازی برای یک اثر بر اساس استانداردها و اصول صحیح انجام نشود قطعاً موسیقی ساخته شده در مواجه با تأثیرگذاری بر سکانس ها با شکست مواجه خواهد شد.

او افزود: بعضی از سازندگان آثار نسبت به کاربرد موسیقی در فیلم و سریال‌ها نگاه حرفه‌ای‌تری نسبت به برخی دیگر دارند و از آنجا که بعضی از کارگردانان به لحاظ ساختار، تکنیک اصولی و زیربنایی آن چنان شناختی نسبت به آهنگ و عرصه آهنگسازی به ویژه برای آثار نمایشی ندارند اما بهره گیری از موسیقی در متن تیتراژ آثار را ابزاری مطلوب در انتقال مفاهیم سکانس‌های تولیدی خود می‌دانند بنابراین با در نظر گرفتن آهنگسازی متبحر، که بتواند پابه پای تصاویر به تفهیم بیشتر داستان و نزدیک نمودن ذهنیت مخاطب به حوالات شخصیت‌های قصه پیش برود سعی می‌کنند از فضای موسیقایی در جهت تشیید تصویر موضوعات آثار خود، بهره  ببرند.

زرین که ساخت موسیقی‌های با کلام بسیاری را در کارنامه هنری‌اش ثبت کرده، بیان کرد: خود را آهنگساز ملودیک می‌دانم چراکه نه تنها در ساخت آهنگ‌های با کلام بلکه در خلق موسیقی‌های بی‌کلامی که داشته‌ام ملودی جریان چشمگیری دارد و سعی می‌کنم برای فیلم و یا سریال‌هایی که قرار است آهنگسازی داشته باشم تِم سازی کنم تا ایجاد هارمونی، چون معتقدم در کارهای با کلام و بی کلام هارمونی باید در خدمت ملودی قرار بگیرد و حالا اگر این ملودی نشأت گرفته از دل مردم کوچه و خیابان باشد و رنگ و جنس مردمی داشته باشد موفق‌تر و دلنشین‌تر خواهد بود و قطعاً مورد استقبال بیشتری در جامعه قرار خواهد گرفت. قطعات موسیقی سریال «افرا»، که از جنس مردمی است، نیز ریشه در همین نگاه دارد.

 آهنگساز سریال افرا بیان کرد: موسیقی این سریال بسیار فرامرزی است و اگرچه قصه آن در گیلان روایت می‌شود اما موضوع و نوع جنس آهنگ این مجموعه صرفاً محلی نیست و به فراخور برخی صحنه‌ها و سکانس‌ها از موسیقی بومی و گیلکی بهره برده است.

زرین که آهنگسازی سریال‌های دل و عاشقانه را بر عهده داشته، گفت: ضرب‌آهنگ موسیقی سریال «افرا» با توجه به اتفاقات و داستان‌های آن افت و خیزهای بسیاری دارد و چون قصه آن پر از تعلیق است و در هر قسمت با اتفاقات جدیدی  روبرو می‌شویم از ساز پیانو بهره بردیم تا تاثیر بیشتری بر مخاطب و درگیری او برای تماشای ادامه سریال ایجاد کنیم. همچنین در این سریال که بازتابی از زندگی و اتفاقات جاری در آن است  موسیقی شخصیت چندان در آن چندان جایگاهی ندارد چون کاراکترها در «افرا» دائماً تغییر شخصیت می‌دهند بنابراین در ساخت موسیقی این سریال سعی کردم متناسب و موازی با ریتم صحنه‌ها و سکانس‌ها عمل کنم.

 زرین ادامه داد: سریال افرا به لحاظ فضای موسیقایی در زمره آثار پر موسیقی و سخت قرار دارد چون علاوه بر موسیقی تیتراژ ابتدایی، متن و انتهایی از پیش تیتراژ یاپیش درآمد همراه با نریشن- بازیگر، نیز بهره برده و همچنین برخورداری این سریال از موسیقی محلی با صدای محمود" فرزین نژاد" از خوانندگان موفق فولکلور و گیلکی به همراه جابر بهارمست سبب شده این مجموعه در قالب مجموعه‌های پر موسیقی قرار گیرد.

این آهنگساز افزود: باتوجه به بازتاب های مثبتی که از سوی  مخاطب پیرامون سریال افرا و موسیقی آن دریافت کرده‌ایم به زودی آهنگ آن را به صورت مجزا منتشر خواهیم کرد و ساخت موسیقی این سریال حاصل تلاش‌های مضاعف نوازندگان و حامد حسینی، بهتاش و بهنام زرین به عنوان دستیاران و جمعی از فعالان در عرصه موسیقی بود که امیدوارم همچنان موفق باشد و مورد استقبال جامعه قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: موسیقی انرژی جامعه درآمد فرزین ایران جامعه فرزین محمدرضا فروتن موسیقی بابک زرین افرا ساخت موسیقی آثار نمایشی سریال افرا سکانس ها سریال ها یک اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۶۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علیرضا طلیسچی: وضعیت موسیقی در ایران خوب است

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، تولید و پخش رئالیتی‌شوها، از «مافیا» گرفته تا «پدرخوانده»، در شبکه‌های نمایش خانگی داغ است و یکی از این برنامه‌ها که این‌روزها طرفداران قابل توجهی پیدا کرده، رئالیتی‌شو «زودیاک» است که با عنوان «شب‌های مافیا» بازی جذابی برای طرفدارانش پخش می‌کند. در این برنامه یک قاتل سریالی به نام زودیاک شهروندان و مافیای سیسیل را هدف قرار می‌دهد. در این برنامه محمد بحرانی نقش گرداننده بازی را بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: موسیقی درمانی شیوه‌ای جدید در درمان بیماران

سریال «شب‌های مافیا: زودیاک» به کارگردانی محمدرضا رضائیان در سال‌۱۴۰۲ ساخته شده است. در فصل دوم این رئالیتی‌شو، فرزاد حسنی، دارا حیایی، جواد خواجوی، محیا دهقانی، متین ستوده، مجتبی شفیعی، علیرضا طلیسچی، سعید فتحی روشن، بهار قاسمی، مریم مؤمن، مهدی مهدی‌پور و امیرحسین هاشمی به هنرمندی پرداخته‌اند.
علیرضا طلیسچی یکی از خوانندگان شناخته‌شده و پرطرفدار پاپ است؛ خواننده‌ای که توانسته جایگاهش را با کنسرت‌هایی که برگزار می‌کند تثبیت کند. این خواننده پاپ که متولد۶۴ است، از میانه دهه۸۰ فعالیتش را به شکل رسمی آغاز کرد و تک‌آهنگ‌هایش طرفداران خاص خودش را دارد. طلیسچی در این گفت‌وگو از حضورش در برنامه «شب‌های مافیا» می‌گوید و در بخش‌های دیگری از این گفت‌وگو از وضعیت امروز موسیقی صحبت کرده است.

این روزها رئالیتی‌شوهای متنوعی در شبکه نمایش خانگی پخش می‌شود. چطور شد که در برنامه «شب‌های مافیا: زودیاک» شرکت کردید؟

از طریق تیم تولید به برنامه دعوت شدم و علاقه داشتم که ببینم چطور می‌توانم در این سناریو بازی کنم. من قبلا هم در یک شو، مافیا بازی کرده بودم، اما به‌نظرم «زودیاک» شیک‌تر است و پیچیدگی‌هایش بازی را برای بیننده جذاب‌تر می‌کند.

خیلی‌ها به برد و باخت در یک مسابقه اهمیت می‌دهند. برد و باخت برای شما چطور بود؟

شرکت در این برنامه بیشتر برایم جنبه سرگرمی دارد. این‌طور نگاه می‌کنم که با یک گروه خوب دور هم هستیم و هدفمان این است که برای بیننده‌های برنامه لحظاتی حال خوب ایجاد ‌کنیم که امیدوارم به چنین نتیجه‌ای رسیده باشیم.

اخیرا در نمایش خانگی، محصولاتی در حوزه‌های مختلف ورزش، موسیقی، مذهبی و... تولید شده است. از نظر شما، تولید برنامه‌های حوزه موسیقی مثل «صداتو» چه تأثیری بر ارتباط بیشتر مردم با موسیقی دارد؟

ساخت برنامه‌های خوب در این حوزه به ارتباط بیشتر مردم با موسیقی کمک می‌کند، اما اینکه این برنامه‌ها بتواند هنرمند بسازد مبحث دیگری است، چون یک خواننده هرقدر هم تخصصی وارد یک حوزه بشود، تا جو کار و فعالیت حرفه‌ای در فضای تولید و صحنه را تجربه نکند، به موفقیت نمی‌رسد. از نظر من، ورود به عرصه خوانندگی و فضای حرفه‌ای موسیقی کاملا نیازمند تجربه این واقعیت است. تمام این مسابقاتی هم که اخیرا تولید و پخش شده یکی‌دو چهره را به فضای موسیقی معرفی کرده، اما به لحاظ ایجاد سرگرمی برای مردم کاملا موفق ظاهر شده‌اند و اگر از این قبیل برنامه‌ها باز هم تولید شود، به فهم و درک بیشتر مردم از فضای موسیقی کمک قابل توجهی می‌کند.

پیشنهادی برای حضور در برنامه‌های موسیقی داشته‌اید؟

پیشنهاد داشته‌ام، اما علاقه نه، چون به‌نظرم در جایگاهی نیستم که بخواهم کسی را قضاوت کنم و اصولا هم موسیقی تا یک جایی به‌صورت علمی و پایه آموختنی است و از آن به بعدش دیگر سلیقه‌ای می‌شود. پس قضاوت کردن راجع به صداها را باید به مردم بسپاریم.

این روزها بازار کنسرت‌های پاپ داغ است. درست است که موسیقی کشور افت و خیزهای زیادی دارد و با مشکلات خاص خودش دست و پنجه نرم می‌کند، با این حال اوضاع این روزهای موسیقی کشور چطور است؟

به‌نظرم وضعیت موسیقی ما در حال بهبود است و البته این گفته من نیست و گفته خیلی از بزرگان حال حاضر موسیقی ایران است. موسیقی ما در سال‌های اخیر دچار تحولات عجیب و غریبی شد که بخشی از این تحولات مثبت بود و بخشی هم منفی. خوشحالم که با ورود هنرمندان حرفه‌ای‌تر و صداهای قشنگ‌تر و احساس بیشتری که در کارها وجود دارد موسیقی دارد از آن حالت قبلی بیرون می‌آید و خودش را ترمیم می‌کند.

برویم سراغ مسئله‌ ترند شدن برخی از قطعه‌های موسیقی مثل قطعه «پاقدم» که اخیرا بسیار شنیده و معروف شد. چه می‌شود که یک کار این‌طور دیده و شنیده و پرطرفدار می‌شود؟

بخش زیادی از این اتفاق مربوط به تجربه است و بخشی هم سلیقه و هوش بازار. ولی در نهایت کارها را مردم برجسته می‌کنند، یعنی اگر مردم کاری را دوست داشته باشند، آن کار به موفقیت بزرگی می‌رسد. «پاقدم» یک قطعه موسیقی دهه شصتی است که در آن استانداردهای ضبط موسیقی آن دوران کاملا رعایت شده و فکر می‌کنم جدا از تنظیم و میکس و مستر خوب امیربهادر دهقان، شعر و ترانه و ملودی هم خیلی به کارهای آن دهه نزدیک است.

شما در قطعه‌های معروفتان هم سبک شاد دارید و هم قطعه‌های احساسی و غمگین. تمایل مردم بیشتر به شنیدن کدام یک است؟

اگر به تاریخمان رجوع کنید، می‌بینید که مردم ما پر از غم و غصه بوده‌اند و طبیعتا تمایلشان به آهنگ‌های شاد بیشتر است. در کنسرت‌ها هم همین‌طور است. وقتی یک پدر بودجه مشخصی برای خانواده‌اش کنار می‌گذارد تا در کنسرت شرکت کنند، دلش نمی‌خواهد که مجددا در فضای غمگین قرار بگیرند. بنابراین تمایلشان به شنیدن و همراهی در خواندن آهنگ‌های شاد بیشتر است. البته از قدیم موسیقی شاد نسبت به موسیقی غمگین بیشتر شنونده و طرفدار داشته است.

این روزها مدام نام خواننده‌های جدیدی را می‌شنویم که در فضای مجازی معرفی می‌شوند. یا گاهی روی بیلبوردها تبلیغ کنسرت خواننده‌هایی را می‌بینیم که خیلی‌ها نمی‌شناسندشان. این افزایش ورود به عرصه خوانندگی اتفاق مثبتی است یا منفی؟

ما خوانندگانی داشته‌ایم که با یک قطعه روی صحنه آمده‌اند و بقیه قطعه‌هایشان حالت مکمل همان یک قطعه را داشته. از آن طرف هم هنرمندی داشته‌ایم که با هر قطعه جدید مخاطبان بیشتری را جذب کرده‌ و به‌تدریج معروف شده‌است. در هر صورت، دیده شدن یک اثر هنری و محبوب شدن هنرمند به مردم بستگی دارد.

به تجربه حوزه‌های هنری دیگر مثل بازیگری هم فکر می‌کنید یا پیشنهادی داشته‌اید؟

من یک‌بار این را تجربه کردم و متأسفانه بازخورد خوبی از این کار نداشتم، به خاطر اینکه تیم تولید آن کار تیمی که فکر می‌کردم نبود. البته بازیگران و بقیه عوامل همه خوب بودند، اما تجربه خوبی برای من نبود و ترجیح می‌دهم که فعلا دوباره آن فضا را تجربه نکنم و در کار خودم پیش بروم، هرچند از آینده‌ و تصمیمات بعدی‌ام خبر ندارم.‌


رئالیتی‌شوها توانسته‌اند تا اندازه ای شبکه نمایش خانگی را متحول کنند

در چند سال اخیر پلتفرم‌ها به کاربران امکان می‌دهند فیلم‌ها و سریال‌ها را به‌صورت آنلاین تماشا کنند و به‌سرعت به رقیبی برای تلویزیون تبدیل شده‌اند.

یک مقایسه ساده در تولیدات و سریال‌های پخش‌شده در ابتدای سال۱۴۰۳ تا امروز میان پلتفرم‌های نمایش خانگی و تلویزیون نشان می‌دهد تلویزیون با وجود آنکه نسبت به سال گذشته با کم‌کردن حساسیت‌هایی سعی در جذب هنرمندان و چهره‌های مطرح کرده اما باز هم بازی را در زمین رقابت با پلتفرم‌های پخش نمایش خانگی واگذار کرده است.

این روزها تولید رئالیتی‌شوها و برنامه‌های مسابقه که در شبکه نمایش خانگی ‌تولیدشده، توانسته جذابیت زیادی برای مخاطب امروز به‌وجود بیاورد، مخاطبی که تنها با تماشای سریال و فیلم نمی‌تواند اوقات فراغت خود را پر کند. بنابراین از یک‌سو پلتفرم‌های گوناگون در شبکه نمایش خانگی در بیشتر سریال‌های خود توانسته‌اند با تمرکز بر جذابیت‌های داستانی و استفاده درست از ستارگان سینما و تئاتر تولیدات جذابی را پیش روی مخاطب بگذارند و از سوی دیگر با تولید و پخش برنامه‌های مختلف نشان داده‌اند توجه به ذائقه مخاطب برایشان مهم است و در بخش‌هایی موفق شده‌اند.

البته دامنه صنعت سرگرمی ‌آنقدرگسترده است که ما در تلویزیون ‌یا حتی شبکه نمایش خانگی هنوز نتوانسته‌ایم رقابتی با برنامه‌های خارجی داشته باشیم. با این حال، برخی از این برنامه‌ها توانسته‌اند آنقدر جذاب باشند که تماشاگران فصل‌های آن را دنبال می‌کنند.

VOD‌ها طیف گسترده‌ای از فیلم‌ها و سریال‌ها را از سراسر جهان به کاربران ارائه می‌دهند. این امر به‌معنای انتخاب بیشتر برای بینندگان و رهایی از محدودیت‌های برنامه‌های روتین است.

نمی‌توان منکر این موضوع شد که پلتفرم‌های نمایش خانگی با ارائه فرصتی جدید برای پخش فیلم‌ها و سریال‌های ایرانی، به افزایش تولید محتوای داخلی در این کشور کمک کرده‌اند. این امر منجر به ایجاد شغل‌های جدید و رونق صنعت سرگرمی ایران شده است.

VOD‌ها در حال حاضر نقش مهمی در صنعت سرگرمی ایران ایفا می‌کنند و ظرفیت این را دارند که در آینده نقش مهم‌تری ایفا کنند. با رفع چالش‌های موجود، VOD‌ها می‌توانند به گزینه‌ای محبوب‌تر برای سرگرمی در ایران تبدیل شوند و به‌طور قابل‌توجهی بر نحوه تماشای فیلم و سریال توسط مردم ایران تأثیر بگذارند.‌

منبع: همشهری

انتهای پیام/

کد خبر: 1228550 برچسب‌ها موسیقی

دیگر خبرها

  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • ترانزیت ایران و آذربایجان متحول می‌شود 
  • علیرضا طلیسچی: وضعیت موسیقی در ایران خوب است
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • تفاهم تولید آثار نمایشی مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برتر منعقد شد
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی در آذربایجان غربی
  • « نئوتنالیتی » شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • حال موسیقی ایران خوب است
  • «نئوتنالیتی» شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»